5 dagen learning by doing

De Experience Week is een vervolgstap op de eerdere Truck Platooning Challenge van maart 2016, waarbij dit keer de nadruk ligt op de verbinding tussen verkeersmanagement en logistiek. Datadelen, matching, standaardisering van routes, digitale infra en techniek zijn belangrijke thema’s. Vanuit zes locaties (Helmond, Tilburg, Rotterdam/Maasvlakte, Moerdijk, Roosendaal, Aalsmeer) en verspreid over vijf dagen leggen in totaal zo’n 250 trucks routes af, die passen in de Tulip-corridor Amsterdam-Antwerpen en Rotterdam-Ruhr.


Maandag 1 oktober vindt de officiële opening van de Experience Week plaats in het distributiecentrum van AholdDelhaize in Tilburg, in het bijzijn van vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen, chauffeurs en pers.

De week wordt op 5 oktober afgesloten met een grote bijeenkomst op de ECT-terminal op de Rotterdamse Maasvlakte.


Met de Experience Week dragen de deelnemende partijen bij aan de ontwikkeling van een nieuw ecosysteem met als hoger doel een veilig, bereikbaar en toekomstbestendig Nederland. Digitalisering en automatisering van (goederen)vervoer levert directe winst en waarde op voor iedereen in de keten, tot en met de consument.