Design Battle


Stel je voor dat een container automatisch op zijn bestemming komt, zonder papieren vrachtdocumenten, zonder truck met chauffeur, op afstand gecontroleerd...

Wie legt de basis voor een zelfrijdend, zero emissie, containerchassis voor de openbare weg?

Talking Logistics


Talking Logistics bevordert betrouwbare, veilige en efficiënte logistiek en wegtransport. Daartoe maken overheden en bedrijven de verbinding tussen verkeersmanagement, mobiliteit en logistiek. Door data te delen, door gebruik te maken van nieuwe intelligentie, telecom netwerken, publieke en private data, open source software en -modellen, beschikbare standaarden en nieuwe duurzame aandrijfsystemen ontstaan nieuwe commerciële en matschappelijke waarden. Niet over 10 jaar maar vanaf nu.

De Design Battle


Wat als we in staat zouden zijn om een deel van de containers van Amsterdam/Rotterdam naar het achterland automatisch af te handelen? Met een Zelfrijdende Containerchassis? In de nacht, stil, duurzaam (elektrisch of waterstof aangedreven) en uitermate efficiënt?


Dit is de uitdaging van deze Talking Logistics Design Battle. De volledige publicatie vindt je op TenderNed.

Wie zijn we?

Talking Logistics is een innovatieprogramma van het Minsterie van IenW en maakt onderdeel uit van het Partnership Talking Traffic.

Inschrijven